۲۳ شهریور ۱۳۹۵، ۱۴:۴۷

رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد:

۴۵ درصد دارایی نظام بانکی غیر قابل استفاده است

۴۵ درصد دارایی نظام بانکی غیر قابل استفاده است

کرمان - رئیس کل بانک مرکزی ۴۵ درصد دارایی نظام بانکی را غیرقابل استفاده دانست و گفت: پیش‌بینی می شود تسهیلات نظام بانکی کشور در سال جاری ۴۶۰ هزار میلیارد تومان باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، ولی الله سیف پیش از ظهر سه شنبه در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی اظهار کرد:  از نوع تغییر نگاه و نگرشی که برای تحقق اقتصاد مقاومتی در استان کرمان برای توسعه و رسیدن به اهداف وجود آمده و باعث تحول شده است اظهار خوشحالی می کنم.

وی افزود: از آنجا که توسعه، پیشرفت و افزایش تولید را در تخصیص بودجه های زیاد کشور نمی بینیم بر توانمندی های مردمی و بخش خصوصی تکیه کرده ایم و از آن طریق می خواهیم توسعه را ایجاد کنیم.

سیف ادامه داد: این امر حاصل نمی شود مگر با ایجاد وحدت و وفاق که خوشبختانه در کرمان به وجود آمده است تا این استان از این مسیر با شیب خیلی بالا رشد را شروع کند و شاهد بیشترین و بالاترین نتایج در تحقق اقتصاد مقاومتی استان کرمان باشیم.

وی با اشاره به اینکه مباحث و اصول مربوط به اقتصاد مقاومتی بسیار به موقع از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد، افزود: دولت هم با عزم جدی در این حضور ورود و اشراف کامل پیدا کرده است و با تصمیمات و اقداماتی که در دستگاه های مختلف دولت در مناطق و استان ها صورت گرفته است شاهد تحولاتی مثبت هستیم که استان کرمان هم به عنوان پایلوت در این مسیر قدم های ارزشمندی برداشته است.

سیف ادامه داد: باید بتوانیم اقتصادی را توام با ثبات و آرامش داشته باشیم تا ایده ها و طرح های سرمایه گذاری را مورد بررسی و تصمیم گیری قرار دهیم؛ چرا که یک سرمایه گذار زمانی تصمیم گیری می کند که بتواند پیش بینی کند و اگر این پیش بینی را نتواند تشخیص دهد جرات تصمیم گیری را پیدا نخواهد کرد.

وی اظهار کرد: وقتی هر روز یک نرخ ارز را داشته باشیم سرمایه گذاران و کارآفرینان در لاک خود فرو می روند و می گویند هیچ اقدامی نکنیم بهتر است و یک عده فرصت طلب در این فاصله شروع به کسب درآمدهای بی حساب و کتاب می کنند و دلالان وارد عرصه می شوند و با این روند دیگر هیچ فعالیتی برای زایندگی و ارزش افزوده و خلق ارزش در اقتصاد پیش نمی آید.

رئیس کل بانک مرکزی آرامشی که در اقتصاد پیش آمده را دلیل سرمایه گذاری های بلند مدت دانست و گفت: در فضای گذشته این کار عملیاتی نبود و این نوع نگاه و حرکتی که در استان برای ساختن آینده استان شکل گرفته بسیار خوب است.

وی با اشاره به اینکه باید قدران نعمت وفاق و ظرفیت و آرامش موجود در کشور و استان کرمان باشیم، ابراز داشت: همه ما مکلفیم از این ظرفیت استفاده کنیم تا بتوانیم برای اقتصاد کشور و آینده و رفاه مردم شرایط متعالی و خوبی را ایجاد کنیم.

سیف افزود: یکی از بزرگترین تحولات اقتصادی برجام و دستاوردهای دولت در صحنه بین المللی همین آرامشی است که در فضای اقتصادی کشور رخ داده و فضایی ایجاد شده تا ایران بتواند به تدریج ورود کند و از ظرفیت ها به نفع مردم و نظام استفاده کند.

وی با اشاره به اینکه نظام بانکی انباشتی از مشکلات گذشته را در کوله بار خود دارد، گفت: متاسفانه از این ابزار ساماندهی اقتصادی و دستگاهی که می تواند در اقتصاد تحول ایجاد کند در گذشته خوب استفاده نشده است و انباشتی از مشکلات گذشته را نظام بانکی با خود همچنان به همراه دارد.

۴۵ درصد دارایی نظام بانکی غیر قابل استفاده است

سیف ادامه داد: یک بخش این مشکلات دارایی های منجمد غیرقابل استفاده است که ۴۵ درصد دارایی نظام بانکی را به خود اختصاص داده است و این در حالی است که وظیفه اصلی نظام بانکی سرازیر کردن دارایی بانکی به سمت پروژه هایی است که خلق ارزش در بر دارند و وقتی نظام بانکی با ۱۰۰ در صد توان در این مسیر حرکت کند و جریان داشته باشد توانسته است به رسالت اصلی خود عمل کند.

وی با اشاره به اینکه بانک هم باید حیات خود را داشته باشد، گفت: طلب سرشار نظام بانکی از دولت، یک سوم از چهل و پنج درصد گفته شده است و یک سوم دیگر به مطالبات غیرجاری نظام بانکی تعلق دارد.

سیف مطالبات غیرجاری نظام بانکی را از اشخاص بخش خصوصی و طلب های مردمی دانست و گفت: این مطالبه در همه بانک های داخلی و خارجی وجود دارد اما در بانک های خارجی از دو تا پنج درصد دیده می شود و در کشور ما این میزان ۱۱ تا ۱۵ درصد است.

وی یک سوم دیگر را مربوط به دارایی های غیر مالی دانست و گفت: یک بخش آن اداره مرکزی، ساختمان و ملک که بانک برای گذران جاری نیاز به آن ها دارد و بخش دیگر آن تحمیلی است مثل تسفیه حساب ها و یک بخش دیگر هم مطالباتی که نتوانسته است وصول کند.

سیف تصریح کرد: ۳۵ تا ۴۰ درصد این ۴۵ درصد دارایی می تواند آزاد شود.

وی با اشاره به اینکه وضعیت نظام بانکی را شرایط موجود روز به روز بدتر کرده و به سمت زیان دهی می برد و توانش را تحلیل می دهد، گفت: اگر اقدامی در این خصوص انجام نشود این ۴۵ درصد سال به سال افزایش پیدا می کند بنابراین باید هر چه سریعتر عدد تعادل را در نظام بانکی اصلاح کنیم.

وی افزود: دو وظیفه حمایت در نظام بانکی و حمایت در مسیر قرار دادن تسهیلات در بخشی که می خواهیم از ظرفیت اعطای تسهیلات در راستای اقتصاد مقاومتی و اصلاح نظام بانکی استفاده کنیم وجود دارد.

لزوم پرداخت بهینه تسهیلات به واحدهای اقتصادی

رئیس کل بانک مرکزی کشور بیان داشت: تنها کاری که باید بانک در آن دقت عمل داشته باشد این است که این دارایی ارزشمند که قسمتی از آن در اعطای تسهیلات نظام بانکی تعریف شده است را درست و در جای خود هدایت کند و به گفته دیگر تخصیص بهینه منابع داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه اگر هدایت منابع برای خلق ارزش در جای بدون پرت و مورد نیاز باشد اقتصاد ما را مطمئنا متحول خواهد کرد و بنابراین بانک مرکزی در دوره دولت یازدهم تا آنجا که امکان پذیر است از هدررفت تسهیلات نظام بانکی و فعالیت هایی که بازده ندارند جلوگیری می کند.

سیف گفت: واحدهای ورشکسته و آن ها که نمی توانند خلق ارزش کنند نه تنها تسهیلات را بلکه ارزش های موجود در آن واحد را نیز از بین می برند و ما باید مراقبت کنیم و تسهیلات را تخصیص ملی دانسته و مانع از تخصیص آن برای آنچه که خلق ارزش نمی کند شویم.

وی صحه بر این صحبت یکی از مسئولان گذاشت که بانک حق ندارد به واحدی تسهیلات بدهد که تردید دارد که می تواند تسهیلات را پرداخت کند و گفت: این یعنی بهینه استفاده کردن از تسهیلات و یک فعالیت که ثمر نمی دهد و خلق ارزش نمی کند نباید باعث معطل ماندن سرمایه شود.

سیف با اشاره به اینکه اگر واحدی را بخواهیم با اهرم نگه داریم برای ما صرف نمی کند، گفت: اگر این مطلب به ظاهر جزئی را مدنظر قرار دهیم کشور در مسیر توسعه یافتگی قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه نظام بانکی ما باید حتما در مسیر حرکت کند و اقتصاد مقاومتی اقتصاد را در مقابل تکان های خارجی محکم می کند، گفت: افت شدید نفت در بعضی کشورها وضعیت را وخیم کرد و نرخ ارزهای خارجی را نزدیک ۱۰۰ درصد افزایش داد و اما در کشور ما این مسئله احساس نکردیم و این مصونیتی که کشور ما پیدا کرده است و یکی از برکات نگاه درست برنامه ریزی، در کشور به اقتصاد مقاومتی است.

افزایش معاملات مسکن در سال جاری

وی با بیان اینکه مشکلات نظام بانکی شامل مشکلات ترازنامه‌ای و سوددهی و زیان‌دهی است، گفت: آرامش در اقتصاد جلوگیری از نوسات قیمت ارز می کند و این آرامش روند مناسبی را در افزایش رشد اقتصادی به وجود آورده است که مطمئنا می تواند تاثیرات مثبتی را در بر داشته باشد.

رئیس کل بانک مرکزی یکی از علائم رشد اقتصاد را بخش مسکن دانست و گفت: بخش مسکن پیشران اقتصاد کشور است و آمار تعداد معاملاتی که در مرداد ماه سال ۹۵ در مقایسه با مرداد ۹۴ در تهران داشته ایم به ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است که کم کم به دیگر استان ها هم تعمیم داده خواهد شد.

سیف با تأکید بر جلوگیری از هدررفت منابع آب عنوان کرد: بانک مرکزی در دولت یازدهم برای جلوگیری از هدررفتن تسهیلات بانکی در فعالیت‌های بدون بازده اقتصادی گام برمی‌دارد.

پیش بینی تسهیلات ۴۶۰ هزار میلیارد تومانی نظام بانکی کشور

وی گفت: نظام بانکی باید در مسیر حمایت از ایده‌های جدید در استان کرمان حرکت و عمل کند و پیش‌بینی ما این است که ۴۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات نظام بانکی کشور در سال جاری باشد.

سیف همچنین افزود: یکی از اساسی ترین نکاتی که بانک مرکزی باید به آن توجه کند مبحث مربوط به کنترل نقدینگی است و اجازه بدهد نقدینگی افزایش پیدا کند؛ در عین حال از اضافه و سرریز شدن نقدینگی جلوگیری کند.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در شرایطی بسیار حساسی هستیم، گفت: آثار نقدینگی سریع نیست و اصلاح کردن آن نیاز به زمان دارد.

وی با اشاره به اینکه به نظر من در دولت یازدهم بهترین جهت گیری اقتصادی در رابطه با تورم و رکود و نقدینگی و نرخ ارز شد، گفت: باعث افتخار است که وابستگی بودجه به نفت از بالای ۸۰ درصد به ۳۰ تا ۳۵ درصد رسیده است.

وی با توجه به اینکه نرخ ارز مثل بقیه موارد یک جایگاه دارد و اگر پایین بیاید تولید و اشتغال و صادرات لطمه می بیند و واردات افزایش پیدا می کند، گفت: این نرخ اگر بیشتر شود قیمت تمام شده تولید و تعادل های دیگر را به همراه دارد.

سیف ادامه داد: باید بدانیم که رژیم ارزی کشور شناور مدیریت شده است یعنی نمی شود با تزریق بلند مدت آن را عوض کرد یا ثابت نگه داشت.

وی افزود: اگر تورم تک رقمی بماند این شیب خیلی پایین خواهد آمد و وقتی ۹ تا ۸ درصد شدیم این اثر خفیف تر می شود و این ها پیش نیاز و بسترهایی است که برنامه ریزی های اقتصادی و تولیدی ها را می تواند کمک کند تا در فضای مطلوب جلو برود و مهم ترین عامل فضای کسب و کار آرامش در اقتصاد است که خوشبختانه وجود دارد.

کد خبر 3768332

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha